Eric Cousin (links) en Wilco van Berlo van WooX BV

Eric Cousin (links) en Wilco van Berlo • WooX BV

Hoe is WooX BV ontstaan?
Eric Cousin werkt al ruim 25 jaar in de nationale en internationale houthandel, met Cousin Houtproducten. Zijn specialisatie is de timmerindustrie. Toen Eric in 2001 ging werken met robinia leerde hij Wilco van Berlo -eigenaar van RobiniaWood- kennen. Wilco heeft al meer dan 20 jaar ervaring in Robinia, hij is gespecialiseerd in deze Europese hardhoutsoort en heeft een breed assortiment in voorraad, met een eigen zagerij/productiebedrijf in Hongarije. De samenwerking verliep al snel als vanzelf en daarom besloten Eric en Wilco de krachten te bundelen.

De timmerindustrie is een snel veranderende, dynamische markt, die een moderne groei doormaakt. Eric en Wilco sluiten daar graag bij aan met deskundig advies op maat.

Waarom is er gekozen voor acacia/robinia deuvels?
Vanuit het contact met de timmerindustrie kwam naar voren dat er een grote behoefte was aan acacia/robinia deuvels. Eric: “We lieten al beuken deuvels maken in Duitsland en toen is het idee ontstaan om daar acacia/robinia deuvels te gaan produceren. We kennen de markt en wisten dat er vraag naar was.”  Wilco vult aan: “De aanvoerlijn en productie was al opgezet en daar is WooX BV uit voortgekomen. We zijn in 2017 al begonnen met proefproductie en -orders, daarnaast regelden we de certificeringen KOMO en FSC. Vanaf januari 2018 zijn we volledig gecertificeerd en is WooX BV officieel opgericht.”

Hoe maakt WooX BV het verschil?
Eric: “Wij doen er alles aan om een betrouwbare, voorraadhoudende en meedenkende partner te zijn. We willen een langdurige samenwerking opbouwen met de klant, door een persoonlijke benadering. We willen er echt toe doen en de klant ontzorgen, we maken het bestellen zo eenvoudig mogelijk met de webshop www.houtendeuvels.nl”

Wat is de toekomstverwachting?
Wilco: “We weten wat er speelt in de timmerindustrie, ook aan de zagerijkant. We zijn flexibel en met onze productie geheel in eigen hand, zijn we heel goed in staat om met de klant mee te denken. We kennen de markt en vullen als professionals in waar nodig. WooX BV staat voor ‘Connecting Wood’, wij doen wat een deuvel doet; verbinden. Wij verbinden de keten van zagerij tot eindverwerker.”